Future Food Forum
14 november

0 dagar 0 timmar 0 minuter 0 sekunder


Framtidens hållbara livsmedel

Future Food Forum är en ny konferens för livsmedelsindustrin - en mötesplats för samtal med innovation i fokus ur både ett regionalt och nationellt perspektiv.

 

Mat har blivit en megatrend. Vi är vad vi äter, inte bara ur ett hälsoperspektiv, vår mat har även blivit ett miljömässigt ställningstagande. Livsmedelsproducenterna tvingas tänka om kring sin affär, livsmedel är en av världens största ekonomier och med störst påverkan på vår planet. De företag som erbjuder klimatsmarta produkter och tjänster har framtiden för sig.

 

Den svenska livsmedelsindustrin är i stort behov av en ökad innovationstakt. Sverige som rankas högt gällande innovation för branscher/sektorer som stål, skog och fordon ligger långt efter när det gäller innovation för livsmedelsindustrin. Livsmedel är Sveriges fjärde största industrigren och omsätter ca 180 miljarder/år. Vi behöver öka innovationstakten nu.

 

Sydsvenskan och Dagens industri samlar livsmedelsbranschens beslutsfattare i Malmö för en heldag fylld med inspirerande talare, kritiska diskussioner och spännande case. 

 

Future Food Forum - mötesplatsen för innovation inom livsmedelsindustrin den 14 november, Malmö.

 

Vi erbjuder även resande rabatterat pris på hotell i Malmö. 

 

Vill du bli kontaktad? Fyll i dina uppgifter under "Intresseanmälan" så kontaktar vi dig för mer information.

Bekräftade talare

Karin Liliedahl

Karin Liliedahl

Business Developer Innovation, Bonnier News Next och dagens moderator
Vahid Zohali

Vahid Zohali

Managing Director Sweden at DXC Technology
Håkan Eriksson

Håkan Eriksson

Projektledare, kommunikatör REKO-ringen
Martin Krokstorp

Martin Krokstorp

Ägare Krokstorps gård
Martin Gustavsson

Martin Gustavsson

Civ ing Kemiteknik från LTH,Co-Founder Nowa Packaging/The Loop factory.
Marie Gidlund

Marie Gidlund

Verksamhetsledare Sweden Food Arena
Jan Ehrensvärd

Jan Ehrensvärd

ägare Tosterups gård samt styrelseledamot LRF
Ariella Rotstein

Ariella Rotstein

Co-lead ICAx
Sven Isaksson

Sven Isaksson

samordnande digitalisering inom livsmedelsindustrin, RISE
Johan Jörgensen

Johan Jörgensen

grundare, Sweden Foodtech
Peter Sylwan

Peter Sylwan

Frilansande vetenskapsjournalist, författare och agronom
Anita Falkenek

Anita Falkenek

vd, KRAV
Magnus Johansson

Magnus Johansson

vd, COOP Sverige AB
Lars Appelqvist

Lars Appelqvist

styrelseordförande, Livsmedelsföretagen
Piero Orlando

Piero Orlando

Industry Director Digital Enterprise, Siemens
Dagens program
torsdag, november 14, 2019
08:30 - 09:00 CET

Registrering och morgonkaffe

09:00 - 09:05 CET

Moderator Karin Liliedahl, hälsar välkommen och berättar om dagen

Karin Liliedahl, Business Developer Innovation, Bonnier News Next  

Visa detaljer Gömma detaljer
09:05 - 09:30 CET

Innovation för svensk livsmedelsindustri - så ökar vi takten!

Sverige som rankas högt gällande innovation för branscher/sektorer som stål, skog och fordon ligger långt efter när det gäller innovation för livsmedelsindustrin. Hur stödja livsmedelsindustrin för att öka sin innovationskraft?

Marie Gidlund, verksamhetsledare Sweden Food Arena

Visa detaljer Gömma detaljer
09:30 - 10:00 CET

Så revolutioneras matsektorn

Inom de närmsta tio åren kommer matsektorn genomgå revolutionerande förändringar. Mat har blivit en megatrend och även ett miljömässigt ställningstagande för många, vilket betyder att livsmedelsproducenterna tvingas tänka nytt. Hur ser deras strategi och vilka behov av förändring ser de i den svenska livsmedelsbranschen

Lars Appelqvist, styrelseordförande Livsmedelsföretagen
 

Visa detaljer Gömma detaljer
10:00 - 10:30 CET

TBA

Mer information kommer

Vahid Zohali, Managing Director Sweden at DXC Technology

Visa detaljer Gömma detaljer
10:30 - 11:00 CET
11:00 - 11:30 CET

Temaspår: Agtech innovation - Det innovativa jordbruket - vilka steg behöver jordbruket ta för att möta nya krav och efterfrågan

Det innovativa jordbruket - vilka steg behöver jordbruket ta för att möta nya krav och efterfrågan

När de tekniska möjligheterna ökar och kundernas efterfrågan förändras krävs att jordbruket antar utmaningen. Är man redo och vilka åtgärder behövs?

Jan Ehrensvärd, ledamot LRF, ägare Tosterups gård 

Visa detaljer Gömma detaljer

Temaspår: Förpackningsindustrin - Världen översvämmas av plast – plast för ett hållbart samhälle – är det möjligt?

Plast är ett mångsidigt material som vi vill fortsätta använda, men dagens produktion och användning av plastprodukter leder till stora problem för vår miljö.
Martin Gustavsson. Civil ingenjör Kemiteknik från LTH, Co-Founder Nowa Packaging/The Loop factory.

Visa detaljer Gömma detaljer
11:30 - 12:00 CET

Temaspår: Agtech innovation - Från jord till bord – har vi rätt produktionsmetoder idag?

Från jord till bord – har vi rätt produktionsmetoder idag?

Tillväxt i befolkningen globalt och i Sverige leder till att efterfrågan på livsmedel ökar. Samtidigt ser vi minskade resurser i form av jordbruksmark, vatten och näringsämnen. 
Det ställer stora krav att använda kapacitet, innovation och utveckling på rätt sätt.
Talare: Anita Falkenek, vd KRAV, Peter Sylwan, Agronom och journalist, Martin Krokstorp,ägare Krokstorps gård

Visa detaljer Gömma detaljer

Temaspår: Förpackningsindustrin - Så minskar du den dagliga användningen av ej återvinningsbara förpackningar

Så minskar du den dagliga användningen av ej återvinningsbara förpackningar

Återvinning och en cirkulär ekonomi. Vilket ansvar har förpackningsindustrin i den omställningen? Det finns stora utmaningar men också möjligheter för innovation.

Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
12:00 - 13:00 CET
13:00 - 13:30 CET

Digitalize from Farm to Fork - with Siemens Digital Enterprise

Siemens Digital Enterprise is a holistic portfolio of software and automation solutions. It supports discrete and process industries to become faster, more flexible, and more efficient. During this presentation we will look into how to create traceability, making use of IoT, Blockchain and Machine Learning, and apply this on the Food and Beverage industry.

Piero Orlando – Industry Director Digital Enterprise Siemens

Programpunkten hålls på engelska

Visa detaljer Gömma detaljer
13:30 - 14:00 CET

Foodtech - feed the people of tomorrow

Ett nytt tech och innovativt livsmedelssystem. En spaning om tech, framtidens mat och livsmedelsproduktion
Johan Jörgensen, grundare Sweden Foodtech    

Visa detaljer Gömma detaljer
14:00 - 14:30 CET

Digitalisering inom livsmedelsindustrin - innovation för produkter och tjänster

Med hjälp av digitaliseringen kan man förbättra produktion, distribution och försäljning. Vilka utmaningar och möjligheter finns det? Så långt har man kommit och vad är nästa steg?

Sven Isaksson, samordnande digitalisering inom livsmedelsindustrin, RISE

Visa detaljer Gömma detaljer
14:30 - 15:00 CET
15:00 - 15:30 CET

Innovation och nytänkande blir viktigare och viktigare för företags överlevnad och framgång – oavsett bransch.

År 2017 startade ICA innovationshuben ICAx.

ICAx jobbar aktivt med att främja en innovationskultur och experimenterar, utforskar och skapar nya affärsmöjligheter. Syftet är att stärka och förlänga ICA:s affär. Hur är det att jobba med innovation i ett stort bolag? Och vad händer när start up och scale up-kulturen möts inom en stor organisation? Ariella Rotstein, co-lead på ICAx, delar med sig av lärdomar, arbetsmetodik och konkreta exempel.

Ariella Rotstein, co-lead ICAx

Visa detaljer Gömma detaljer
15:30 - 16:00 CET

Nya affärer för livsmedelsindustrin

En livsmedelsindustri i förändring ställer krav på nya affärsmodeller. Panelsamtal med: Magnus Johansson, VD COOP Sverige AB, Håkan Eriksson, projektledare och kommunikatör, REKO-ringen

Visa detaljer Gömma detaljer
16:00 - 16:30 CET

Nu händer det! Innovationsprojekt presenteras

Visa detaljer Gömma detaljer
16:30 - 17:00 CET

Panelsamtal: Vår mat, cirkulär ekonomi, hållbar utveckling och globala målen

Maten är en lika central fråga för hållbar utveckling som fossila energikällor. Hur lyckas vi med den omställning som krävs? Kan vi lita till ny teknologi och innovation att lösa problemet? Hur får vi ett cirkulärt system att fungera? Vad kan Sverige bidra med i en global värld. Ett panelsamtal där vi söker svaret för frågan HUR. Och vad är nästa steg?
Panelsamtal: Marie Gidlund, verksamhetsledare Sweden Food Arena 

Visa detaljer Gömma detaljer
17:00 - 17:10 CET

Moderator sammanfattar och avslutar dagen

08:30 - 09:00 CET

Registrering och morgonkaffe

09:00 - 09:05 CET

Moderator Karin Liliedahl, hälsar välkommen och berättar om dagen

Karin Liliedahl, Business Developer Innovation, Bonnier News Next  

Visa detaljer Gömma detaljer
09:05 - 09:30 CET

Innovation för svensk livsmedelsindustri - så ökar vi takten!

Sverige som rankas högt gällande innovation för branscher/sektorer som stål, skog och fordon ligger långt efter när det gäller innovation för livsmedelsindustrin. Hur stödja livsmedelsindustrin för att öka sin innovationskraft?

Marie Gidlund, verksamhetsledare Sweden Food Arena

Visa detaljer Gömma detaljer
09:30 - 10:00 CET

Så revolutioneras matsektorn

Inom de närmsta tio åren kommer matsektorn genomgå revolutionerande förändringar. Mat har blivit en megatrend och även ett miljömässigt ställningstagande för många, vilket betyder att livsmedelsproducenterna tvingas tänka nytt. Hur ser deras strategi och vilka behov av förändring ser de i den svenska livsmedelsbranschen

Lars Appelqvist, styrelseordförande Livsmedelsföretagen
 

Visa detaljer Gömma detaljer
10:00 - 10:30 CET

TBA

Mer information kommer

Vahid Zohali, Managing Director Sweden at DXC Technology

Visa detaljer Gömma detaljer
10:30 - 11:00 CET
11:00 - 11:30 CET

Temaspår: Agtech innovation - Det innovativa jordbruket - vilka steg behöver jordbruket ta för att möta nya krav och efterfrågan

Det innovativa jordbruket - vilka steg behöver jordbruket ta för att möta nya krav och efterfrågan

När de tekniska möjligheterna ökar och kundernas efterfrågan förändras krävs att jordbruket antar utmaningen. Är man redo och vilka åtgärder behövs?

Jan Ehrensvärd, ledamot LRF, ägare Tosterups gård 

Visa detaljer Gömma detaljer

Temaspår: Förpackningsindustrin - Världen översvämmas av plast – plast för ett hållbart samhälle – är det möjligt?

Plast är ett mångsidigt material som vi vill fortsätta använda, men dagens produktion och användning av plastprodukter leder till stora problem för vår miljö.
Martin Gustavsson. Civil ingenjör Kemiteknik från LTH, Co-Founder Nowa Packaging/The Loop factory.

Visa detaljer Gömma detaljer
11:30 - 12:00 CET

Temaspår: Agtech innovation - Från jord till bord – har vi rätt produktionsmetoder idag?

Från jord till bord – har vi rätt produktionsmetoder idag?

Tillväxt i befolkningen globalt och i Sverige leder till att efterfrågan på livsmedel ökar. Samtidigt ser vi minskade resurser i form av jordbruksmark, vatten och näringsämnen. 
Det ställer stora krav att använda kapacitet, innovation och utveckling på rätt sätt.
Talare: Anita Falkenek, vd KRAV, Peter Sylwan, Agronom och journalist, Martin Krokstorp,ägare Krokstorps gård

Visa detaljer Gömma detaljer

Temaspår: Förpackningsindustrin - Så minskar du den dagliga användningen av ej återvinningsbara förpackningar

Så minskar du den dagliga användningen av ej återvinningsbara förpackningar

Återvinning och en cirkulär ekonomi. Vilket ansvar har förpackningsindustrin i den omställningen? Det finns stora utmaningar men också möjligheter för innovation.

Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
12:00 - 13:00 CET
13:00 - 13:30 CET

Digitalize from Farm to Fork - with Siemens Digital Enterprise

Siemens Digital Enterprise is a holistic portfolio of software and automation solutions. It supports discrete and process industries to become faster, more flexible, and more efficient. During this presentation we will look into how to create traceability, making use of IoT, Blockchain and Machine Learning, and apply this on the Food and Beverage industry.

Piero Orlando – Industry Director Digital Enterprise Siemens

Programpunkten hålls på engelska

Visa detaljer Gömma detaljer
13:30 - 14:00 CET

Foodtech - feed the people of tomorrow

Ett nytt tech och innovativt livsmedelssystem. En spaning om tech, framtidens mat och livsmedelsproduktion
Johan Jörgensen, grundare Sweden Foodtech    

Visa detaljer Gömma detaljer
14:00 - 14:30 CET

Digitalisering inom livsmedelsindustrin - innovation för produkter och tjänster

Med hjälp av digitaliseringen kan man förbättra produktion, distribution och försäljning. Vilka utmaningar och möjligheter finns det? Så långt har man kommit och vad är nästa steg?

Sven Isaksson, samordnande digitalisering inom livsmedelsindustrin, RISE

Visa detaljer Gömma detaljer
14:30 - 15:00 CET
15:00 - 15:30 CET

Innovation och nytänkande blir viktigare och viktigare för företags överlevnad och framgång – oavsett bransch.

År 2017 startade ICA innovationshuben ICAx.

ICAx jobbar aktivt med att främja en innovationskultur och experimenterar, utforskar och skapar nya affärsmöjligheter. Syftet är att stärka och förlänga ICA:s affär. Hur är det att jobba med innovation i ett stort bolag? Och vad händer när start up och scale up-kulturen möts inom en stor organisation? Ariella Rotstein, co-lead på ICAx, delar med sig av lärdomar, arbetsmetodik och konkreta exempel.

Ariella Rotstein, co-lead ICAx

Visa detaljer Gömma detaljer
15:30 - 16:00 CET

Nya affärer för livsmedelsindustrin

En livsmedelsindustri i förändring ställer krav på nya affärsmodeller. Panelsamtal med: Magnus Johansson, VD COOP Sverige AB, Håkan Eriksson, projektledare och kommunikatör, REKO-ringen

Visa detaljer Gömma detaljer
16:00 - 16:30 CET

Nu händer det! Innovationsprojekt presenteras

Visa detaljer Gömma detaljer
16:30 - 17:00 CET

Panelsamtal: Vår mat, cirkulär ekonomi, hållbar utveckling och globala målen

Maten är en lika central fråga för hållbar utveckling som fossila energikällor. Hur lyckas vi med den omställning som krävs? Kan vi lita till ny teknologi och innovation att lösa problemet? Hur får vi ett cirkulärt system att fungera? Vad kan Sverige bidra med i en global värld. Ett panelsamtal där vi söker svaret för frågan HUR. Och vad är nästa steg?
Panelsamtal: Marie Gidlund, verksamhetsledare Sweden Food Arena 

Visa detaljer Gömma detaljer
17:00 - 17:10 CET

Moderator sammanfattar och avslutar dagen

Info

Datum: 14 november

Tid: ​Registrering från kl 08.30

Var: Slagthuset, Malmö

Deltagaravgift

3.495 kr exkl. moms för dig som är anställd inom livsmedels- och förpackningsindustrin tex CEO, CDO, CTO, Innovationschef, verksamhetschef, affärsutvecklare, hållbarhetschef, kvalitetschef 
(ordinarie pris 5.995 kr exkl. moms)


7.495 kr exkl moms för dig som levererar tjänster och produkter till målgruppen ovan, tex jurister, advokater och konsulter 
(ordinarie pris 11.995 kr exkl. moms)


Premium partner





Partner

Kontakta oss

Image

Kristina Landeström
Projektledare

kristina.landestrom@bonniernews.se

076-545 62 65

Image

Mårten Widd

Partneransvarig

marten.widd@bonniernews.se

070-003 34 93

Image

Sebasthian Lindelöf

Deltagaransvarig

sebasthian.lindelof@bonniernews.se

076-940 30 45

Slagthuset Malmö
Carlsgatan 12E, Malmö 22120, Sweden