Future Food Forum
14 november

0 dagar 0 timmar 0 minuter 0 sekunder


Framtidens hållbara livsmedel

Future Food Forum är en ny konferens för livsmedelsindustrin - en mötesplats för samtal med innovation i fokus ur både ett regionalt och nationellt perspektiv.


Mat har blivit en megatrend. Vi är vad vi äter, inte bara ur ett hälsoperspektiv, vår mat har även blivit ett miljömässigt ställningstagande. Livsmedelsproducenterna tvingas tänka om kring sin affär, livsmedel är en av världens största ekonomier och med störst påverkan på vår planet. De företag som erbjuder klimatsmarta produkter och tjänster har framtiden för sig.


Den svenska livsmedelsindustrin är i stort behov av en ökad innovationstakt. Sverige som rankas högt gällande innovation för branscher/sektorer som stål, skog och fordon ligger långt efter när det gäller innovation för livsmedelsindustrin. Livsmedel är Sveriges fjärde största industrigren och omsätter ca 180 miljarder/år. Vi behöver öka innovationstakten nu.


Sydsvenskan och Dagens industri samlar livsmedelsbranschens beslutsfattare i Malmö för en heldag fylld med inspirerande talare, kritiska diskussioner och spännande case. I samarbete med Foodion.


Future Food Forum - mötesplatsen för innovation inom livsmedelsindustrin den 14 november, Malmö.


Vi erbjuder även resande rabatterat pris på hotell i Malmö. 


Vill du bli kontaktad efter sommaren? Fyll i dina uppgifter under "Intresseanmälan" så kontaktar vi dig efter sommaren för mer information.

Bekräftade talare

Karin Liliedahl

Karin Liliedahl

Business Developer Innovation, Bonnier News Next och dagens moderator
Jan Ehrensvärd

Jan Ehrensvärd

ägare Tosterups gård samt styrelseledamot LRF
Ariella Rotstein

Ariella Rotstein

Co-lead ICAx
Sven Isaksson

Sven Isaksson

samordnande digitalisering inom livsmedelsindustrin, RISE
Johan Jörgensen

Johan Jörgensen

grundare, FoodtechSweden
Lars Appelqvist

Lars Appelqvist

styrelseordförande, Livsmedelsföretagen
Dagens program
torsdag, november 14, 2019
08:30 - 09:00 CET

Registrering och morgonkaffe

09:00 - 09:05 CET

Moderator Karin Liliedahl, hälsar välkommen och berättar om dagen

Karin Liliedahl, Business Developer Innovation, Bonnier News Next  

Visa detaljer Gömma detaljer
09:05 - 09:30 CET

Innovation för svensk livsmedelsindustri - så ökar vi takten!

Sverige som rankas högt gällande innovation för branscher/sektorer som stål, skog och fordon ligger långt efter när det gäller innovation för livsmedelsindustrin. Hur stödja livsmedelsindustrin för att öka sin innovationskraft?

Visa detaljer Gömma detaljer
09:30 - 10:00 CET

Så revolutioneras matsektorn

Inom de närmsta tio åren kommer matsektorn genomgå revolutionerande förändringar. Mat har blivit en megatrend och även ett miljömässigt ställningstagande för många, vilket betyder att livsmedelsproducenterna tvingas tänka nytt. Hur ser deras strategi och vilka behov av förändring ser de i den svenska livsmedelsbranschen

Lars Appelqvist, styrelseordförande Livsmedelsföretagen
 

Visa detaljer Gömma detaljer
10:00 - 10:30 CET

Partner

Mer information kommer

Visa detaljer Gömma detaljer
10:30 - 11:00 CET
11:00 - 11:30 CET

Temaspår: Agtech innovation

Det innovativa jordbruket - vilka steg behöver jordbruket ta för att möta nya krav och efterfrågan

När de tekniska möjligheterna ökar och kundernas efterfrågan förändras krävs att jordbruket antar utmaningen. Är man redo och vilka åtgärder behövs?

Jan Ehrensvärd, ledamot LRF, ägare Tosterups gård 

Visa detaljer Gömma detaljer

Temaspår: Förpackningsindustrin - vad händer utan plast?

Världen översvämmas av plast – plast för ett hållbart samhälle – är det möjligt?

Plast är ett mångsidigt material som vi vill fortsätta använda, men dagens produktion och användning av plastprodukter leder till stora problem för vår miljö. 
Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
11:30 - 12:00 CET

Temaspår: Agtech innovation

Från jord till bord – har vi rätt produktionsmetoder idag?

Tillväxt i befolkningen globalt och i Sverige leder till att efterfrågan på livsmedel ökar. Samtidigt ser vi minskade resurser i form av jordbruksmark, vatten och näringsämnen. 
Det ställer stora krav att använda kapacitet, innovation och utveckling på rätt sätt.
Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer

Temaspår: Förpackningsindustrin - vad händer utan plast?

Så minskar du den dagliga användningen av ej återvinningsbara förpackningar

Återvinning och en cirkulär ekonomi. Vilket ansvar har förpackningsindustrin i den omställningen? Det finns stora utmaningar men också möjligheter för innovation.
Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
12:00 - 13:00 CET
13:00 - 13:30 CET

Digitalisering inom livsmedelsindustrin – innovation för produkter och tjänster

Med hjälp av digitaliseringen kan man förbättra produktion, distribution och försäljning. Vilka utmaningar och möjligheter finns det? Så långt har man kommit och vad är nästa steg?
Talare: TBA 

Visa detaljer Gömma detaljer
13:30 - 14:00 CET

Håller bönderna och lantbruket i Sverige att dö ut?

Vår svenska försörjningsgrad vid en kris är låg och antalet unga som driver lantbruk i Sverige minskar. Hur ser arbetslivet ut för våra bönder idag och vad kan göras för att vända trenden?
Talare: TBA    

Visa detaljer Gömma detaljer
14:00 - 14:30 CET
14:30 - 15:00 CET
15:00 - 15:30 CET

Nya affärer för livsmedelsindustrin

En livsmedelsindustri i förändring ställer krav på nya affärsmodeller.
Panelsamtal: Paneldeltagare TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
15:30 - 16:00 CET

Mat som anpassas till ditt DNA

Efter fokus på Hjärnsmart mat och den bästa maten för tarmen är nästa trend att anpassa maten efter ditt DNA. Vilka krav ställer det på innovation och värdekedjan för livsmedelsindustrin?
Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
16:00 - 16:30 CET

Nu händer det! Innovationsprojekt presenteras

Visa detaljer Gömma detaljer
16:30 - 17:00 CET

Panelsamtal: Vår mat, cirkulär ekonomi, hållbar utveckling och globala målen

Maten är en lika central fråga för hållbar utveckling som fossila energikällor. Hur lyckas vi med den omställning som krävs? Kan vi lita till ny teknologi och innovation att lösa problemet? Hur får vi ett cirkulärt system att fungera? Vad kan Sverige bidra med i en global värld. Ett panelsamtal där vi söker svaret för frågan HUR. Och vad är nästa steg?
Panelsamtal: Paneldeltagare TBA    

Visa detaljer Gömma detaljer
17:00 - 17:10 CET

Moderator sammanfattar och avslutar dagen

08:30 - 09:00 CET

Registrering och morgonkaffe

09:00 - 09:05 CET

Moderator Karin Liliedahl, hälsar välkommen och berättar om dagen

Karin Liliedahl, Business Developer Innovation, Bonnier News Next  

Visa detaljer Gömma detaljer
09:05 - 09:30 CET

Innovation för svensk livsmedelsindustri - så ökar vi takten!

Sverige som rankas högt gällande innovation för branscher/sektorer som stål, skog och fordon ligger långt efter när det gäller innovation för livsmedelsindustrin. Hur stödja livsmedelsindustrin för att öka sin innovationskraft?

Visa detaljer Gömma detaljer
09:30 - 10:00 CET

Så revolutioneras matsektorn

Inom de närmsta tio åren kommer matsektorn genomgå revolutionerande förändringar. Mat har blivit en megatrend och även ett miljömässigt ställningstagande för många, vilket betyder att livsmedelsproducenterna tvingas tänka nytt. Hur ser deras strategi och vilka behov av förändring ser de i den svenska livsmedelsbranschen

Lars Appelqvist, styrelseordförande Livsmedelsföretagen
 

Visa detaljer Gömma detaljer
10:00 - 10:30 CET

Partner

Mer information kommer

Visa detaljer Gömma detaljer
10:30 - 11:00 CET
11:00 - 11:30 CET

Temaspår: Agtech innovation

Det innovativa jordbruket - vilka steg behöver jordbruket ta för att möta nya krav och efterfrågan

När de tekniska möjligheterna ökar och kundernas efterfrågan förändras krävs att jordbruket antar utmaningen. Är man redo och vilka åtgärder behövs?

Jan Ehrensvärd, ledamot LRF, ägare Tosterups gård 

Visa detaljer Gömma detaljer

Temaspår: Förpackningsindustrin - vad händer utan plast?

Världen översvämmas av plast – plast för ett hållbart samhälle – är det möjligt?

Plast är ett mångsidigt material som vi vill fortsätta använda, men dagens produktion och användning av plastprodukter leder till stora problem för vår miljö. 
Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
11:30 - 12:00 CET

Temaspår: Agtech innovation

Från jord till bord – har vi rätt produktionsmetoder idag?

Tillväxt i befolkningen globalt och i Sverige leder till att efterfrågan på livsmedel ökar. Samtidigt ser vi minskade resurser i form av jordbruksmark, vatten och näringsämnen. 
Det ställer stora krav att använda kapacitet, innovation och utveckling på rätt sätt.
Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer

Temaspår: Förpackningsindustrin - vad händer utan plast?

Så minskar du den dagliga användningen av ej återvinningsbara förpackningar

Återvinning och en cirkulär ekonomi. Vilket ansvar har förpackningsindustrin i den omställningen? Det finns stora utmaningar men också möjligheter för innovation.
Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
12:00 - 13:00 CET
13:00 - 13:30 CET

Digitalisering inom livsmedelsindustrin – innovation för produkter och tjänster

Med hjälp av digitaliseringen kan man förbättra produktion, distribution och försäljning. Vilka utmaningar och möjligheter finns det? Så långt har man kommit och vad är nästa steg?
Talare: TBA 

Visa detaljer Gömma detaljer
13:30 - 14:00 CET

Håller bönderna och lantbruket i Sverige att dö ut?

Vår svenska försörjningsgrad vid en kris är låg och antalet unga som driver lantbruk i Sverige minskar. Hur ser arbetslivet ut för våra bönder idag och vad kan göras för att vända trenden?
Talare: TBA    

Visa detaljer Gömma detaljer
14:00 - 14:30 CET
14:30 - 15:00 CET
15:00 - 15:30 CET

Nya affärer för livsmedelsindustrin

En livsmedelsindustri i förändring ställer krav på nya affärsmodeller.
Panelsamtal: Paneldeltagare TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
15:30 - 16:00 CET

Mat som anpassas till ditt DNA

Efter fokus på Hjärnsmart mat och den bästa maten för tarmen är nästa trend att anpassa maten efter ditt DNA. Vilka krav ställer det på innovation och värdekedjan för livsmedelsindustrin?
Talare: TBA

Visa detaljer Gömma detaljer
16:00 - 16:30 CET

Nu händer det! Innovationsprojekt presenteras

Visa detaljer Gömma detaljer
16:30 - 17:00 CET

Panelsamtal: Vår mat, cirkulär ekonomi, hållbar utveckling och globala målen

Maten är en lika central fråga för hållbar utveckling som fossila energikällor. Hur lyckas vi med den omställning som krävs? Kan vi lita till ny teknologi och innovation att lösa problemet? Hur får vi ett cirkulärt system att fungera? Vad kan Sverige bidra med i en global värld. Ett panelsamtal där vi söker svaret för frågan HUR. Och vad är nästa steg?
Panelsamtal: Paneldeltagare TBA    

Visa detaljer Gömma detaljer
17:00 - 17:10 CET

Moderator sammanfattar och avslutar dagen

Info

Datum: 14 november

Tid: ​Registrering från kl 08.30

Var: Slagthuset, Malmö

Deltagaravgift

3.495 kr exkl. moms för dig som är anställd inom livsmedels- och förpackningsindustrin tex CEO, CDO, CTO, Innovationschef, verksamhetschef, affärsutvecklare, hållbarhetschef, kvalitetschef 
(ordinarie pris 5.995 kr exkl. moms)


7.495 kr exkl moms för dig som levererar tjänster och produkter till målgruppen ovan, tex jurister, advokater och konsulter 
(ordinarie pris 11.995 kr exkl. moms)


Partner

Kontakta oss

Image

Kristina Landeström
Projektledare

kristina.landestrom@bonniernews.se

076-545 62 65

Image

Mårten Widd

Partneransvarig

marten.widd@bonniernews.se

070-003 34 93

Image

Sebasthian Lindelöf

Deltagaransvarig

sebasthian.lindelof@bonniernews.se

076-940 30 45

Slagthuset Malmö
Carlsgatan 12E, Malmö 22120, Sweden